Over ons

De online ZorgZus is een BIG-geregistreerde verpleegkundige met ervaring en kennis van vrouwspecifieke zorg. Zij heeft een zelfstandige praktijk, verspreid over het land, en is aangesloten bij een erkende koepelorganisatie voor vrouwenzorgaanbieders. De Online ZorgZus luistert je naar je verhaal, stelt een diagnose en maakt een behandelplan. Indien nodig brengt zij je in contact met de juiste medisch specialist. Een consult met deze vrouwenzorg consulenten kan volledig online én ook mogelijk in de praktijk van de betreffende ZorgZus en wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars in de aanvullende verzekering. Onze zorgzussen bieden het zorgtraject aan vanuit hun eigen zelfstandige praktijk aangesloten bij o.a. Care for Women en de NVOC. Zij hebben zelf afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars over de vergoeding van het consult. Check via www.zorgwijzer.nl of jouw verzekering een dergelijk consult vergoed. De ZorgZussen worden ondersteund door een multidisciplinair team van (medisch) specialisten aangesloten bij het netwerk van Zus & Zorg www.zusenzorg.nl

Boek een consult

De Online ZorgZus

Anja van Woerdekom

Mijn naam is Anja en ik ben sinds 1980 werkzaam in de zorg. Na mijn Post HBO opleiding voor Hormoonverpleegkundige ben ik een eigen praktijk gestart voor Vrouwengezondheid, Hormonen en Preventie.

Voor vrouwen van allerlei leeftijden met uiteenlopende klachten zoals menstruatie en cyclus stoornissen, PCOS, Premenstrueel syndroom, alles rondom de zwangerschap, anticonceptie in alle fasen van het leven, vermoeidheid, overgang, (hormonale)hoofdpijn/migraine. Daar ik op 39-jarige leeftijd in de overgang kwam ben ik ook nog eens ervaringsdeskundige.

Desiree Tijhuis

Ik ben Desiree en ben sinds 2009 vrouwenzorg specialiste. Ik begeleid en adviseer vrouwen van alle leeftijden waar het gaat om hun gezondheid, hormonale vragen en klachten. Mijn specialisatie is hoofdpijn.

Daarnaast verricht ik gezondheidschecks waarbij bloeddruk, (uitgesplitst) cholesterol, bloedsuikergehalte, BMI ( inclusief lichaamsvetpercentage, visceraal vet etc) en longfunctie worden gemeten. Waar nodig geef ik adviezen om afwijkende waarden te verbeteren.

Stef Boes

Mijn naam is Stef en ik heb jarenlang ervaring in de zorg als verpleegkundige in verschillende ziekenhuizen, de ouderenzorg, thuiszorg, psychiatrie en als praktijk ondersteuner. In de praktijk kom ik regelmatig vrouwen tussen de 45-55 jaar tegen die vast dreigen te lopen op lichamelijk en/of geestelijk gebied en met vragen blijven zitten. Pas na lange tijd zoeken naar antwoorden blijken hun klachten veroorzaakt te worden door de overgang.

In 2013 heb ik de specialistische opleiding ‘Verpleegkundig Overgangsconsulente’ aan het Erasmus Medisch Centrum met succes afgerond en veel ervaring opgedaan tijdens stages bij een overgangsconsulente in Assen en op de polikliniek Gynaecologie van ziekenhuis Nij Smellinge in Drachten. Inmiddels werkt ik als zelfstandig gevestigd vrouwenzorg consulente op diverse locaties waaronder de online ZorgZus.

Lisette den Toom

Ik ben Lisette en ik adviseer vrouwen van alle leeftijden bij klachten die kunnen ontstaan als gevolg van hormonale disbalans. Als vrouw doorloop je verschillende fases met specifieke problemen en kenmerken.

Het gevoel jezelf kwijt te zijn en jezelf niet te herkennen maakt dat jij je onzeker kunt voelen. Kennis en inzicht in wat er precies in jouw lichaam gebeurt geeft jou het vertrouwen in jezelf weer terug.
Mijn credo luidt: ‘Laat je niet leiden door je klachten, maar pak ze aan.’

De medische adviesraad

Yolande Appelman

Interventiecardioloog Amsterdam UMC, locatie VUmc, met als belangrijkste aandachtsgebied hart- en vaatziekten bij vrouwen. Haar missie is om de aandacht voor hart- en vaatziekten bij vrouwen te vergroten, de kennisachterstand bij zorgprofessionals te verkleinen en onderzoek te doen naar hartklachten veroorzaakt door disfunctioneren van de bloedvaten van het hart.

Dorenda van Dijken

Gynaecoloog OLVG West, Amsterdam. Docent aan de opleiding voor menopauzeverpleegkundigen aan het Erasmus MC, voorzitter stuurgroep Women’s Health NVOG, lid projectgroep patiënten informatie Thuisarts.nl en voorzitter van de Dutch Menopause Society. Haar missie is om de herkenning en erkenning van overgangsklachten bij zowel vrouwen als bij zorgprofessionals te verbeteren, hen bewuster maken van de gezondheidsrisico’s op de langere termijn.

Maddy Smeets

Gynaecoloog Bronovo Ziekenhuis in Den Haag en directeur van de kliniek Endometriose in Balans, een expertisecentrum voor vrouwen met endometriose. Naar schatting komt Endometriose bij 1 op de 10 vrouwen voor. Toch duurt het gemiddeld 7 tot 10 jaar voordat vrouwen de diagnose krijgen. Er is teveel onwetendheid over deze aandoening zowel bij vrouwen als zorgprofessionals. Zij wil zich hard maken om hier verandering te brengen. De kliniek is een 3de lijn behandelcentrum.

Marco Blanker

Huisarts in Zwolle en universitair hoofddocent in het UMCG. Daar onderzoekt hij vooral plasklachten en andere problemen van de bekkenbodem bij vrouwen (en mannen). Hij maakt zich sterk voor betere zelfhulp van patiënten waarmee klachten kunnen verminderen. Zo ontwikkelde hij met collega’s de URinControl app. Een app voor vrouwen met urine-incontinentie.