Pijn bij vrijen

Pijn bij vrijen komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en het is helaas een veelvoorkomende klacht. Het blijkt dat één op de vijf vrouwen wel eens pijn heeft bij of na het vrijen. Pijn bij het vrijen is een lastig probleem waar mensen niet gemakkelijk over praten, maar dat vaak goed kan worden verholpen.

Soorten pijnklachten

Buikpijn tijdens of na het vrijen

Wanneer je last hebt pijn in je onderbuik tijdens het vrijen dan kun je bekkenontsteking hebben. De pijn kan uitstralen naar je benen. Vaak is een bekkenontsteking goed te behandelen. Pijn in de onderbuik na het vrijen kan te maken hebben met het aanspannen van de bekkenbodemspieren.

Diepe pijn tijdens het vrijen

Sommigevrouwen hebben erge pijn bij diep doorstoten van de penis. Vaak ontstaat deze diepe pijn doordat de penis dan tegen je baarmoederwand aanstoot. Vaak treedt deze pijn alleen op bij een bepaalde houding. Maar ook aandoeningen zoals een spastische dikke darm of endometriose kunnen dit soort pijnklachten veroorzaken.

Branderige pijn

Een branderige pijn bij je vagina kan vele oorzaken hebben. Zo kan droogheid als gevolg van de menopauze een oorzaak zijn, maar ook een SOA of vulvodynia kan de oorzaak zijn van een branderige pijn.

Jeuk

Wanneer je na het vrijen jeuk krijgt rond je vagina gecombineerd met afscheiding, dan kan dit duiden op een vaginale infectie.

Vaginale droogheid

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een vrouw niet vochtig genoeg wordt tijdens het vrijen. Het kan zijn dat je niet opgewonden bent, maar je kan ook in de overgang zitten. Door de overgang wordt je vagina droger.

Heb jij pijn tijdens of na het vrijen? Ben jij het plezier in het vrijen kwijt? Blijf hier niet mee rondlopen, want in heel veel gevallen is er iets aan te doen. Eén van onze ZorgZussen kan je adviseren en je snel doorverwijzen naar de juiste persoon.

Boek een consult