FAQ

Iedere vrouw met een gezondheidsprobleem kan bij een Online
ZorgZus terecht. Zij zal je online professionele hulp, begeleiding en
advies geven. Denk hierbij aan je informeren over de aandoening en de
mogelijke behandelingen, het helpen bij het formuleren van je
zorgvraag, adviseren over een specifiek zorgtraject en wanneer nodig
helpen om in contact te komen met de juiste zorgverlener. Ook biedt de
Online ZorgZus coaching aan bij revalidatie na ziekte. Bijvoorbeeld voor
kanker patiënten en vrouwen met een burn-out.

Onze zorgzussen bieden het zorgtraject aan vanuit hun eigen zelfstandige praktijk aangesloten bij o.a. Care for Women en de NVOC. Zij hebben zelf afspraken gemaakt met de zorgverzekeraars over de vergoeding van het consult. Check via www.zorgwijzer.nl of jouw verzekering een dergelijk consult vergoed.

Klik op Boek een consult. Klik op een voor jouw gewenste datum en tijd. Vul je gegevens in en formuleer kort jouw zorgvraag. Je wordt dan per mail of telefonisch benaderd door een online ZorgZus die de afspraak met jou bevestigt. De factuur voor het consult ontvang je van de desbetreffende ZorgZus na afloop van het consult.  Via www.zorgwijzer.nl bij vergoedingen kun je checken of je consult met een vrouwenzorg/overgang consulente wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar. Dit geldt alleen als je aanvullend bent verzekerd.

De minimale leeftijd is 18 jaar.

De kosten van een consult bedragen € 82,50 voor 60 minuten.

De factuur voor het consult ontvang je van de desbetreffende ZorgZus na afloop van het consult.  Deze kun je vervolgens indienen bij je zorgverzekeraar. Via www.zorgwijzer.nl bij vergoedingen kun je checken of je consult met een vrouwenzorg/overgang consulente wordt vergoed door jouw zorgverzekeraar. Dit geldt alleen als je aanvullend bent verzekerd.

Dat mag zeker. Je kunt met de betreffende online ZorgZus een vervolgafspraak inplannen indien gewenst.

Je ontvangt de factuur, na afloop van het consult, van een Online ZorgZus met een praktijk aangesloten bij Care for Woman, VVOC of die zelfstandig opereert. De factuur staat op naam van desbetreffende praktijk. Deze instanties hebben afspraken met de verschillende zorgverzekeraars.

We hebben je e-mail nodig voor de bevestiging van je geboekte online consult. Na je boeking word je per mail benaderd door een online ZorgZus om de afspraak nogmaals te bevestigen met een link naar het naar het beeldbel consult.

Je persoonlijke gegevens zijn absoluut veilig bij de Online Zorgzus. Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het afhandelen van een boeking. Deze zullen nooit worden gebruikt voor andere doeleinden.

Voorafgaand aan het consult vragen we jou je zorgvraag kort te formuleren. Hierin kan je ook aangeven wat je klachten zijn. Van de Online ZorgZus ontvang je vervolgens een link naar het webcam consult. Hiervoor hoef je niets te downloaden. Het enige waar je voor moet zorgen is dat de microfoon en camera van je laptop, tablet of smartphone het doet.

Dan kun je een aantal stappen ondernemen. Ververs eerst je e-mail, misschien is de e-mail na het vernieuwen van het scherm toch binnen. Als dit niet werkt controleer dan de spambox, misschien is de mail hier terecht gekomen. Wanneer je na een kwartier nog geen mail hebt ontvangen, neem dan even contact met ons op. Dit kan door ons te mailen op hallo@onlinezorgzus.nl.

Ja, je kunt je boeking annuleren of verplaatsen. Wanneer je dat wilt, neem dan contact met ons op door ons te mailen op Hallo@onlinezorgzus.nl.

Nee, de Online ZorgZus is geen arts, ze is een vrouwelijk gespecialiseerde verpleegkundige met ervaring en kennis van vrouwspecifieke zorg. Zij biedt hulp, begeleiding en advies aan vrouwen. De verpleegkundigen zijn BIG geregistreerde zorgprofessionals en zij werken samen met een multidisciplinair team van (medisch) specialisten op het gebied van gynaecologie, cardiologie en huisartsengeneeskunde.

Je kunt vragen stelen op het gebied van:

 • Anticonceptie
 • Menstruatie
 • Seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s)
 • Vaginale afscheiding
 • Vruchtbaarheid en kinderwens
 • Overgang/menopauze
 • Burn-out
 • Urineverlies (stressincontinentie, overactieve blaas)
 • Pijn bij vrijen
 • Bekkenbodemproblemen (verzakkingsklachten)
 • Seksualiteit
 • Slaapproblemen
 • Hartklachten
 • Voeding & Leefstijl
 • Depressie
 • Revalidatie na kanker

Het is afhankelijk van je zorgverzekeraar of je een Online Consult vergoed krijgt. Het is dus verstandig om vooraf je verzekering te checken. Check via www.zorgwijzer.nl bij vergoedingen welke kosten worden vergoed als je aanvullend verzekerd bent. Preventie, overgangsconsulente, voedingsadvies consulente, psychologische zorg, alternatieve geneeswijzen vallen er sowieso onder. Overleg met de betreffende Online ZorgZus hoe je het consult het beste kunt indienen. Zij hebben allemaal afspraken met verschillende zorgverzekeraars.