Waarom Online ZorgZus?

Er is een grote kennisachterstand op het gebied van vrouwenzorg, met als gevolg verkeerde (of geen) diagnose en behandeling. Het resultaat is een onnodige zoektocht voor vrouwen en een verminderde kwaliteit van leven. Vrouwen gunnen zich vaak niet de tijd om naar de huisarts te gaan en zeker niet als de klachten niet ernstig genoeg zijn, ook omdat ze gewoon moeten werken overdag. Daarbij is er schaamte, onwetendheid over mogelijke behandelingen en dus worden klachten vaak voor lief genomen. Vrouwen hebben echter wel de behoefte om hun klachten te bespreken. Of ze willen gerustgesteld worden. Dat kan ook zijn als ze in een zorgtraject zitten of in een nazorgtraject bij kanker bijvoorbeeld. Dit wordt nu eerder met vriendinnen besproken en/of ze zoeken contact met een zorgverlener uit de kennissenkring. Als de mogelijkheid van een online consult met ZorgZus wordt geboden op een eigen gewenst tijdstip, dan kan er veel eerder adequaat gehandeld worden en de kwaliteit van leven worden vergroot.

Geen wachttijden

Voor een online consult met ZorgZus kun je dagelijks terecht met uitzondering van de zondag. Er zijn geen wachttijden en je kunt op elk moment van de dag een afspraak maken. Wanneer het jou het beste past. ZorgZus is straks 14 uur per dag beschikbaar voor een consult. Het boeken van een consult kan 24 uur per dag.

Snelle en deskundige hulp

De online ZorgZus is dagelijks bereikbaar (m.u.v. zondag) en kan snelle hulp bieden door bijv. te informeren over de aandoening en de mogelijke behandelingen, het helpen bij het formuleren van de zorgvraag, adviseren over een specifiek zorgtraject en indien nodig helpen om in contact te komen met de juiste zorgverlener. Ook biedt de online ZorgZus begeleiding aan bij revalidatie na ziekte. Bijvoorbeeld voor kankerpati├źnten en vrouwen met een burn-out.

Gespecialiseerde verpleegkundigen

De online ZorgZus is een vrouwelijk verpleegkundig specialist met ervaring en kennis van vrouwspecifieke zorg. Zij stelt geen diagnose, maar biedt hulp, begeleiding en advies aan vrouwen. Dat kan zijn op het gebied van anticonceptie, blaasklachten, verzakking, slapen, hart, stress, burn-out, depressie, hoofdpijn-migraine, menstruatie, fertiliteit, seksualiteit, de overgang en leefstijl en alle klachten en zorgvragen die met deze ziektebeelden samenhangen. Alle zorgzussen hebben jarenlang ervaring in het begeleiden en behandelen van vrouwen met gezondheidsklachten en werken daarnaast nog in hun eigen praktijk.

BIG geregistreerd

Alle zorgzussen zijn BIG geregistreerde zorgprofessionals en worden ondersteund door een team van (medisch) specialisten. Zij hebben daarnaast een specifieke opleiding genoten op het gebied van vrouwen en hormonale zorg. Het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) is een Nederlands register, waarin het basisberoep is opgenomen van personen die werkzaam zijn in een aantal beroepsgroepen in de gezondheidszorg. Het BIG-register geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener. Iedereen kan het BIG-register raadplegen.